Kolašin: Rekao da je zaražen koronavirusom kako bi izbjegao zatvor
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Kolašin: Rekao da je zaražen koronavirusom kako bi izbjegao zatvor

Kolašinska policija je prethodnih dana procesurala tri lica. Dva lica se sumnjiče za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti dok se jedno tereti za krivično djelo izazivanje panike i nereda.

"Policija je lišila slobode V.J. (44) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti, dok je protiv D.D.J. (40) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, oni su postupili suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje i unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje korona virusa i otvoriili ugostiteljski objekat „Crkvina” u Kolašinu i vršili ugostiteljske uskuge.

"Osim toga, zbog širenja panike u vezi korona virusa slobode je lišen P.Č. (31). On je, prilikom sprovođenja u Bijelo Polje radi izdržavanja kazne zatvora za drugo djelo, službenicima policije rekao da sumnja da je zaražen virusom korona jer je, kako je naveo, bio u kontaktu sa osobom koja je zaražena ovim virusom, te da ima simptome specifične za ovaj virus", kaže se u saopštenju.

Iz UP- su kazali da je lice testirano na ovaj virus i rezultat je bio negativan. Protiv njega je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda i on je priveden tom tužiocu uz krivičnu prijavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.