Kamere zabilježile trenutak potresa u zagrebačkoj crkvi (VIDEO)
Foto: Screenshot

Kamere zabilježile trenutak potresa u zagrebačkoj crkvi (VIDEO)

Brojne crkve na zagrebačkom području oštećene su u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku jutros, a snimak iz unutrašnjosti crkve Svetišta Majke Božje Remetske otkriva i kako je bilo tokom potresa.

"Oštećena je prednji dio crkve koji je bio pošteđen u potresu 1880. U tom prednjem dijelu oštećene su freske, a neki dijelovi su i uništeni. Od glavnog oltara odvalio se kamen. Donji dio crkve nismo pogledali zbog sigurnosti, ali nadamo se da nisu prevelika oštećenja. Spoljni djelovi crkve su napuknuti, pogotovo južni plato", poručio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama Mario Antonio Čirko.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.