Vulević: Crnogorski vojnici izvršili dekontaminaciju Aerodroma Podgorica
Foto: MOD

Nakon završetka letova i prolaska crnogorskih državljana koji su dovezeni iz inostranstva

Vulević: Crnogorski vojnici izvršili dekontaminaciju Aerodroma Podgorica

Crnogorski vojnici večeras su izvršili dekontaminaciju Aerodroma Podgorica nakon završetka letova i prolaska crnogorskih državljana koji su dovezeni iz inostranstva, kazao je taktički nosilac za hemijsko, biološko, radiološko, nuklearnu odbranu (HBRNO) kapetan Branimir Vulević.

On je podsjetio da je u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane virusom Covid-19, Vojska Crne Gore (VCG), pored ostalih aktivnosti, svoje kapacitete stavila na raspolaganje Operativnom štabu za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva.

9075256926689222466752278171659095820992512n

Vulević je kazao da je Služba hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) VCG angažovana na biološkoj dekontaminaciji ljudi, prevoznih sredstava, opreme, javnih površina i objekata.

On je kazao da je kroz tri stacionarne stanice za dekontaminaciju, koje se nalaze u kasarnama u Danilovgradu i Nikšiću, kao i kod Instituta „Simo Milošević“ u Igalu, prošlo više od 70 prevoznih sredstava, kako autobusa i kombija, tako i automobila i helikoptera.

9050570026689223133418871926143899970043904n

„VCG obezbjeđuje i zaštitnu opremu pilotima i vozačima koji se angažuju za prevoženje crnogorskih državljana iz inostranstva, ali i ostalim institucijama, po zahtjevu, a u skladu sa instrukcijama Opreativnog štaba“, naglasio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.