U cijeloj BiH uveden policijski čas
Foto: Beta/AP

U cijeloj BiH uveden policijski čas

U Federaciji BiH sjutra od 18 časova stupa na snagu policijski čas.

Zabrana kretanja u Federaciji BiH od 18.00 časova uveče do 5.00 časova ujutro biće na snazi do daljeg, odlučio je večeras Federalni štab za civilnu zaštitu.

Ranije danas RS je takođe donijela odluku o uvođenju policijskog časa na teritoriji ovog bh. entiteta i on je na snazi večeras od 20 časova.

Zabrana kretanja u RS je na snazi od 20.00 naveče do 5.00 ujutro i biće na snazi do 30. marta.

Starijima od 65 godina potpuno je zabranjeno kretanje.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač pozvao je građane da poštuju naredbu o zabrani kretanja, ističući da će policija nositi duge cijevi.

"Policija će nositi duge cijevi, ali neće nositi prst na obaraču i građani ne treba da budu uznemirani, ali će biti spremni da reaguju ako neko pokuša da iskoristi ovu situaciju", rekao je Lukač za banjalučku Alternativnu televiziju.

On je rekao da će policija večeras izaći širom Republike Srpske i moliti građane da se sklanjaju i ne grupišu, a od sjutra će krenuti sa privođenjima onih koji ne budu poštovali policijski čas.

Naveo je da su novčane kazne od 500 do 1.500 konvertibilnih maraka (od 250 do 750 eura), dodavši da "nikome ne treba ni to niti da bude priveden".

U Banjaluci će večeras na ulici biti Žandarmerija sa specijalnom antiterorističkom jedinicom.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.