U Finskoj zabilježena prva smrt od posledica virusa Covid-19
Ilustracija

"Smrt je pokazatelj da epidemija ulazi u težu fazu"

U Finskoj zabilježena prva smrt od posledica virusa Covid-19

Finske vlasti danas su saopštile da je u toj zemlji prijavljen prvi smrtni slučaj od korona virusa i dodale da je u pitanju starija osoba koja je umrla u petak.

Institut Finske za zdravlje i dobrobit nije naveo detalje o tom umrlom iz područja Helsinkija, prenosi Beta.

Predsjednik Finske Sauli Ninisto izrazio je saučešće porodici i naveo da ta smrt pokazuje da epidemija ulazi u narednu, težu fazu.

U Finskoj je zaražena 521 osoba, ali su na korona virus testirani samo visoko rizični pacijenti, tako da bi stvarni broj inficiranih mogao da bude veći.

U toj zemlji je proglašeno vanredno stanje, zatvorene su granice i škole, i zabranjeni skupovi više od deset osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.