Sjeverna Makedonija traži pomoć EU
Foto: Ilustracija

Sjeverna Makedonija traži pomoć EU

Vicepremijer Sjeverne Makedonije za evropska pitanja, Bujar Osmani, danas je pismom od komesara EU za upravljanje krizama, Slovenca Janeza Lenarčiča, zatražio aktiviranje Evropskog mehanizma za civilnu zaštitu za Sjevernu Makedoniju.

U Sjevernoj Makedoniji je reigistrovano devet novih slučajeva zaraze korona virusom, te je ukupni broj u podne iznosio 85, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

"Za sada mjere koje preuzima Vlada u borbi protiv pandemije KOVID19 daju efikasne rezultate, ali s obzirom na broj oboljelih u periodu koji predstoji, biće nam potrebna dodatna medicinska sredstva, materijal i oprema za odgovarajuću terensku aktivnost, za šta računamo na sisteme i pomoć mehnizma za civilnu zaštitu EU", napisao je Vicepremijer Sjeverne Makedonije za evropska pitanja, Bujar Osmani.

U saopštenju Sekretarijata za evropska pitanja se navodi da je Sjeverna Makedonija članica Evropskog mehanizma za civilnu zaštitu čiju je pomoć koristila u vrijeme poplava u skopskom regionu 2016. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.