Kini prijeti nova opasnost: Rekordan broj uvezenih slučajeva koronavirusa
Ilustracija

Postoji opasnost od kineskih studenata i iseljenika

Kini prijeti nova opasnost: Rekordan broj uvezenih slučajeva koronavirusa

Kineske vlasti su saopštile da je u petak evidentiran rekordan broj uvezenih slučajeva zaraženih koronavirusom, ukupno 41.

Većina zaraženih su kineski iseljenici i studenti koji su se vratili u zemlju iz Sjedinjenih Američkih Država i Evrope, prenosi Mina.

Dok se Kina oporavlja od inicijalnog naleta epidemije, u javnosti se širi strijepnja od drugog talasa jer su svi novopotvrđeni slučajevi, ukupno 41, stigli iz inostranstva.

Prema podacima Nacionalne zdravstvene komisije do sada je registrovano 269 uvezenih slučajeva koji su stigli u Kinu uglavnom preko Pekinga i Šangaja, prenosi Rojters.

Najviše uvezenih slučajeva donijeli su kineski studenti koji studiraju u SAD i Evropi nakon prinudnog zatvaranja studentskih domova i kampusa.

Do danas je u kontinentalnoj Kini registrovano više od 80 hiljada slučajeva i 3.255 smrtnih ishoda.

Novinska agencija Sinhua izvještava da su vlasti odobrile rad prodavnica u rezidencijalnim kvartovima onih djelova Kine gdje nisu registrovani novi lokalni slučajevi zaraze koronavirusom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.