Pam CG oslobađa korisnike plaćanja naknade, zdravstvu donirali 5,000 eura
Ilustracija

Pam CG oslobađa korisnike plaćanja naknade, zdravstvu donirali 5,000 eura

Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore - PAM CG, Koordinacionom tijelu za zarazne bolesti doniraće 5.000 eura u cilju pomoći zdravstvenom sistemu za nabavku medicinske opreme. Odlučili su i da korisnike oslobode plaćanja naknade za dva, odnosno tri mjeseca.

Kako se ističe u saopštenju, odlučili su i da sve turističko-ugostiteljske objekte (sa ili bez smještajnih kapaciteta) i zanatske radnje, od 1. marta u cjelosti oslobode obaveze plaćanja naknada muzičkim autorima, za period od dva mjeseca i dalje u skladu sa naredbama i preporukama Vlade.

Jedna od mjera pomoći koju će PAM primijeniti, a u skladu da Vladinim smjernicama za prevazilaženje krize koje je izazvao virus Kovid-19 je i ta da se elektronskim medijima odloži plaćanje naknade muzičkim autorima tri mjeseca počev od 1. marta.

"Ovom i drugim akcijama koje će uslijediti, PAM CG pokazuje solidarnost i razumijevanje, dajući time doprinos ublažavanju posljedica nastalih usljed pojave korona virusa", zaključuje se u saopštenju koje je potpisao izvršni direktor Vasilije Raičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.