Dozvoljena prodaja robe putem narudžbe, rad auto-servisa, vulkanizera...

Pojašnjenje naredbe o privremenim mjerama

Dozvoljena prodaja robe putem narudžbe, rad auto-servisa, vulkanizera...

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je formiralo Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja korona virusa, čiji je cilj nepresetana komunikacija sa predstavnicima privrede u cilju njihovog funkcionisanja u novonastalim okolnostima.

Zadatak je definisanje i tumačenje otvorenih pitanja koja su pristigla od strane velikog broja privrednika nakon usvajanja Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kao i stalna komunikacija sa privredom u cilju što boljeg funkcionisanja usljed nepredviđenih okolnosti izazvanih novim korona virusom - saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Operativni štab je, kako je saopšteno, dao sledeća tumačenja/pojašnjenja Naredbi:

Svi objekti koji vrše prodaju roba potrebnih u različitim fazama gradnje, po Naredbi mogu da vrše prodaju.

Prodaja svih roba potrebnih za vršenje usluga dozvoljenih Naredbom dozvoljena je putem narudžbe internetom ili telefonom, uz dostavu kupcima.

Dozvoljen je rad kompanijama koje vrše usluge koje nisu zabranjene Naredbom, kao napr.  auto-servis, stolarske radionice, vulkanizeri, obućari i fotokopirnice, dok Institut za javno zdravlje ne preporuči drugačije.

Tumačenjem Naredbe od 19.03.2020. godine u dijelu koji se tiče ograničavanja prevoza više od dvije osobe u jednom vozilu izuzet je, kako je pojašnjeno, organizovani prevoz zaposlenih­-radnika i ista se odnosi samo na privatna vozila.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.