NLB: Penzioneri zahtjev za odlaganje kredita će moći da podnesu putem telefona
ilustracija

NLB: Penzioneri zahtjev za odlaganje kredita će moći da podnesu putem telefona

U cilju zaštite građana i klijenata, zbog tenutnog stanja u zemlji, koje je izazavno epidemijom korona virusa, NLB Banka ubrzano radi na pripremi rješenja kojim će građani na jednostavan, siguran i bezbjedan način, isključivo elektronskim putem, moći da dostave zahtjev za moratorijum na otplatu kredita. Zahtjev neće biti moguće podnijeti u filijali, saopšteno je iz te banke.

Izuzetak od ovog pravila činiće penzioneri, koji će zahtjev moći da podnesu telefonskim putem pozivanjem broja 19888, čime neće biti potrebe za dolazak u banku i nepotrebnog dovođenja u rizik po zdravlje najosjetljivije grupe građana od mogućeg obolijevanja od korona virusa.U ponedeljak, 23. 3., Banka će imati spremno rješenje i obavijestiće klijente o svim neophodnim detaljima za prijavu a nakon dobijanja preciznijeg Uputstva za primjenu Odluke od strane CBCG - pojasnili su iz Nlb banke.

Sve informacije kao i do sada klijenti mogu dobiti na broj Kontakt centra banke 19888 ili pozivom svog komercijaliste.

Podsjetimo, Odlukom o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem korisnici kredita (pravna lica, fizička lica, preduzetnici i ostali korisnici kredita) odobrenih od strane banaka imaju pravo na moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.