EU istražuje uvoz lažnih medicinskih proizvoda: Falsifikovane maske prodaju po tri puta skupljoj cijeni
ilustracija

EU istražuje uvoz lažnih medicinskih proizvoda: Falsifikovane maske prodaju po tri puta skupljoj cijeni

Evropska unija je pokrenula istragu sve većeg broja slučajeva uvoza lažnih medicinskih i proizvoda za ličnu zaštitu, u toku pandemije korona virusa.

Kancelarija Evropske unije za borbu protiv prevara (OLAF) saopštila je da istražitelji nadziru nezakonitu trgovinu lažnim proizvodima, među kojima su testovi na korona virus, zaštitne maske za lice, medicinski uređaji i dezinfekciona i sanitarna sredstva, prenosi Beta.

Falsifikovane zaštitne maske prodaju se u Evropi po cijeni od pet do 10 eura, gotovo tri puta većoj od uobičajene, navodi OLAF i dodaje da se krijumčare i zaštitne maske za djecu.

Većina tih proizvoda kupuje se putem interneta, a u Evropu stiže poštom ili kurirskim službama.

Obično stižu u kontejnerima s lažnim certifikatima i nalaze put do lanca redovne distribucije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.