U Crnu Goru večeras stiglo 2.000 testova na koronavirus
ilustracija

Donacije Kine i Turske

U Crnu Goru večeras stiglo 2.000 testova na koronavirus

Po 1.000 testova na koronavirus koje su Crnoj Gori donirale Kina i Republika Turska dopremljeno je večeras u našu zemlju, objavila je Vlada Crne Gore.

Narodna Republika Kina je, kao država koja se prva suočila sa razornim uticajem ovog virusa na zdravlje i život građana i na ukupni društveni i ekonomski sistem, donacijom iskazala posebno razumijevanje i brigu prema Crnoj Gori, i još jednom potvrdila prijateljski odnos.Republika Turska je i ovim gestom, u veoma izazovnom vremenu u kojem se čitav svijet bori protiv pandemije koronavirusa, još jednom potvrdila čvrsto prijateljstvo i savezništvo sa Crnom Gorom - navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Vlada Crne Gore i Vlada Republike Turske su, dodaje se, danas takođe zajednički demonstrirali brigu o građanima i Crne Gore i Republike Turske, zajedničkim angažovanjem na povratku svojih državljana kući.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti se zahvaljuje NR Kini i Republici Turskoj na donacijama.Cijeli svijet je u borbi protiv opakog virusa, a prijatelji stoje jedni uz druge - zaključuju iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.