Građani prijavljivali povećanje cijena sredstava za dezinfekciju, nedržanje propisanog odstojanja u redovima, nenošenja zaštitne opreme osoblja...
Uprava za inspekcijske poslove

Građani prijavljivali povećanje cijena sredstava za dezinfekciju, nedržanje propisanog odstojanja u redovima, nenošenja zaštitne opreme osoblja...

Uprava za inspekcijske poslove putem besplatnog Call centra svakodnevno zaprima prijave građana koje se odnose na nepravilnosti sa terena. U prethodna tri dana, ova uprave je zaprimila čak 158 prijava, koje su se odnosile na nepoštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U saopštenju Uprave za inspekcijske poslove navode da se najveći broj prijava odnosio na povećanje cijena sredstava za dezinfekciju, nedržanje propisanog odstojanja u redovima, nenošenja zaštitne opreme osoblja, nedozvoljavanje jednom od roditelja da ostane sa djecom mlađom od 11 godina, povećanje cijena životnih namirnica i sredstava za higijenu.

"Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su svakodnevno na terenu i to u jutarnjim, popodnevnim i večernjim časovima i postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, vodeći se i prijavama građana. U tom smislu, izvršili su znatan broj kontrola i preduzimali mjere kada je neka nepravilnost bila utrvrđena. Na tržištu, inspektori su najčešće izricali mjeru zabrane rada ugostiteljskih objekata i ukazivanje o otklanjanju nepravilnosti", kazali su u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da kada je u pitanju kontrola na graničnim prelazima, zdravstveno – sanitarni inspektori su zaduženi za izdavanje rješenja o zdravstvenom nadzoru i rješenja o samoizolaciji. 

"Zdravstveno - sanitarni inspektori u saradnji sa Upravom policije intezivno sprovode pojačan nadzor svih lica kojima je izrečena mjera samoizloacije, njihovih članova domaćinstava, kao i osoba koje su ih dovezle od graničnog prelaza do mjesta stanovanja. Kako bi stanje na terenu bilo u skladu sa propisanim mjerama i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, apelujemo na građane da pokažu svoju građansku odgovornost i zaštite sebe i drugoga na način kako je to propisano", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.