Mijač izdvojio 100.000 eura, Vulcano donirao 60.000 eura za borbu protiv korona virusa

Kompanija "Savana" donirala je 100.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za borbu protiv koronavirusa.

Vlasnik firme je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porijekla.Mijačeve firme raspolažu jednim od najvećih šoping centara u Crnoj Gori, podgoričkim Mol of Montenegro, a vlasnik je i poznate poslovne zgrade "Europoint" u Podgorici.Dio kompanije "Savana" je i hotel "Ramada".

On rukovodi i fudbalskim klubom Budućnost na osnovu partnerskog ugovora sa Glavnim gradom.

Kompanija "Vezuv-Volcano", kao društveno odgovoran privredni subjekt, shodno preporuci Vlade Crne Gore, uplatila je 60.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao jedinstveni račun koji je Vlada opredjelila za pomoć u borbi cijelog društva protiv širenja koronavirusa.

"Naša je želja da taj novac bude upotrijebljen za nabavku tri respiratora, za sjeverni, južni i centralni dio Crne Gore, ali svakako ostavljamo nadležnim institucijama da odrede prioritete shodno svojim potrebama u cilju najbolje zaštite zdravlja svih građana", navodi se u saopštenju.

Tomašević uplatio 20,000 eura

Fudbaler Astane i reprezentativac Crne Gore Žarko Tomašević donirao je 20,000 eura zdravstvenom sistemu naše države za pomoć u borbi portiv najveće zdravstvene prijetnje trenutno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.