Inspekcija juče obavila 207 kontrola, jedno lice prisilno stavljeno u karantin
ilustracija

Inspekcija juče obavila 207 kontrola, jedno lice prisilno stavljeno u karantin

Inpektori su juče kontrolisali 207 osoba na teritoriji Crne Gore u vezi poštovanja rješenja o samoizolaciji. Jedno lice je prisilno stavljeno u karantin.

Sanitarni inspektori Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju su juče izvršili kontrolne inspekcijske preglede u vezi sa izvršenjem rješenja kojima je licima određena mjera samoizolacije u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kontrola  je izvršena uz asistenciju nadležnih službenika Uprave policije po opštinama, a kontrole su, kako je pojašnjeno, vršene na datim adresama koje su upisane u rješenjima gdje će lice boraviti kojemu je određena mjera samoizolacije.

"Sanitarni inspektori su samo u toku jučerašnjeg dana izvršili ukupno 207 kontrola širom teritorije naše države, pri čemu su gotovo sva lica ispoštovala naložene mjere izolacije, osim jednog lica koje je prisilno stavljeno u karantin.", navodi se u saopštenju Uprave.

Ova inspekcija, kako se dodaje, nastavlja svakodnevno s pojačanim nadzorom kako bi se u što većoj mjeri spriječilo širenje epidemije novog korona virusa. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.