Dvije vikendice i kuća ugroženi u požaru u Bijelom Polju: Vatrogasci svaki dan na terenu
Ilustracija

Ne palite vatru na otvorenom!

Dvije vikendice i kuća ugroženi u požaru u Bijelom Polju: Vatrogasci svaki dan na terenu

Dvije vikendice i jedna kuća ugroženi su u požaru koji trenutno gase bjelopoljski vatrogasci u mjestu Šljemena.

To je za Kodex saopštio rukovodilac bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac.

Osim toga u toku je gašenje požara na lokalitetu Bogaz.

I prethodnih dana vatrogasci su bili po više sati na terenu.

Ravna Rijeka, Rastoka, Cerovo,Gojkoviće,Lijeska prekjuče su bili na udaru požara, a juče Ujniče, Kljunača, Lipnica, Livadice, Slijepač most i Begovosko groblje.

Svi požari su uspješno lokalizovani,a izazvani su paljenjem niskog rastinja u šumama i na livadama.

"Apelujemo i upozoravamo građane da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru (nepokošene livade, šumsko rastinje, šuma i sl), jer se požari ne mogu kontrolisati, a  uglavnom prouzrokuju velike štete", kazao je Rakonjac za Kodex.

On je istakao da ima slučajeva i kada su ugroženi ljudski životi.

Služba zaštite i spašavanja i nadležne inspekcije Opštine Bijelo Polje podnijeće krivične prijave zbog izazivanja požara većih razmjera i ugrožavanja sigurnosti i izazivanja opasnosti u svakom od dosadašnjih i budućih slučaja paljenja na otvorenom, odlučeno je na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.