Odloženo suđenje Kašćelanu
Ilustracija

Zbog mjera predostrožnosti od korona virusa

Odloženo suđenje Kašćelanu

Suđenja Slobodanu Kašćelanu, okrivljenom za zelenaštvo, juče je odloženo u Višem sudu u Podgorici na neodređeno zbog aktuelnih mjera predostrožnosti od korona virusa.

Optužnicom SDT-a Kašćelan se tereti da je od juna 2010. godine, pa nadalje, u Kotoru, iskorišćavajući teško imovno stanje, teške prilike i nuždu, dao novac na zajam oštećenom Milanu Dragoviću i ugovarao za sebe nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 30.000 eura u čemu mu je, kako se to osnovano sumnja, pomogao okrivljeni Goran Ljubatović.

Prema optužnici, oštećeni Dragović nalazio se u teškom imovnom stanju i u stanju nužde zbog propasti više poslova i prijetnje da će da izgubi svoj stambeni objekat, kuću “Vila Luković” zbog kredita podignutog kod “Hipo Alpe Adria” banci, pa mu je Kašćelan pozajmio novac u iznosu od 50.000 eura, pri čemu je za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist u vidu mjesečne kamate u iznosu od 10 odsto vrijednosti pozajmljenog novca.

Potom je, prema navodima optužnice, okrivljeni Ljubatović sa oštećenim Dragovićem sklopio ugovor o neistinitom dugu od 250.000 eura, a onda i ugovor o hipoteci gdje je precizirano da se na ime obezbjeđenja duga ustanovi hipoteka na stambenom prostoru oštećenog Dragovića “Vila Luković”, prenose Dnevne novine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.