U Sjevernoj Makedoniji  šest novih slučajeva, ukupan broj oboljelih 48
Foto: Ilustracija

U Sjevernoj Makedoniji šest novih slučajeva, ukupan broj oboljelih 48

U Sjevernoj Makedoniji danas do 16.00 sati je registrovano šest novih slučajeva koronavirusa i ukupan broj oboljelih je 48, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku objavio da je među novoboljelima jedna četvorogodišnja djevojčica iz Štipa koja se inficirala u vrtiću u Engleskoj, a njena porodica se vratila u Sjevernu Makedoniju 14. marta i od tada bila u kućnoj izolaciji.

"Na testiranje su se javili juče, dva dana od kada je djevojčica osjetila prve simptome", napisao je Filipče.

Drugi novi grad u kojem je potvrđen koronavirus je Gostivar i radi se o ženi koja se se vratila iz Švajcarske i bila u kućnoj izolaciji. Na testiranje se javila sama, a u epidemiološkoj ambulanti je navela da je imala kontakt sa oboljeliim u Švajcarskoj.

U Debru, gradiću koji je u u karantinu od petka, 13. marta, potvrđena su tri nova slučaja, a jedan je registorovan u Skoplju, kao kontakt prethodno dijagnistikovanih.

Ministar je naveo da je danas na koronavirus testirano 35 osoba i da će o rezultatima obavijesti javnost kada budu gotovi rezultati.

Po podacima Ministarstva zdravlja, među oboljelima od koronavirusa najviše ih je iz Debra - 30, u Skoplju je potvrđeno 16 oboljelih, u Gostivaru i Štipu po jedan.

Do sada je jedan pacijent izliječen - 50-godišnja Skopljanka koja je bila i prvi potvrđeni slučaj.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.