U CG zaraženo 10 osoba: Nema novih slučajeva obolijevanja
IJZ

U CG zaraženo 10 osoba: Nema novih slučajeva obolijevanja

Institut za javno zdravlje potvrdio je danas još dva slučaja obolijevanja od korona virusa. Time je broj zaraženih u Crnoj Gori porastao na deset. Prema podacima Instituta za javno zdravlje do 19 sati i 30 minuta u Crnoj Gori nema novih slučajeva obolijevanja.

"Pod zdravstvenim nadzorom u Croj Gori je 4369 osoba koje su  tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom", kazala je u Dnevniku TVCG Sanja Medenica iz Instituta za javno zdravlje. 

Svi oboljeli su, kako je dodala, za sada dobrog zdravstveng stanja i ono se redovo prati.

"Za postojeći nivo epidemije imamo sasvim dovoljno testova a ovih dana se očekuje još oko 2.000 testova", kazala je Medenica.

Ministarstvo zdravlja donijelo je sinoć, nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbu o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa i više preporuka. Između ostalog, zabranjuje se rad većine trgovinskih objekata, obustavljaju se taksi prevoz...

Zabranjen je rad trgovinskih objekata, osim apoteka i objekata u kojima se obavlja trgovina hranom, pićem, sredstvima za higijenu, motornim gorivima, građevinskim proizvodima, sredstvima za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i liječenje životinja.

Iz Vlade su naglasili da nepostupanje po mjerama podliježe krivičnoj odgovornosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.