Mjere Vlade: Najugroženijim po 50 eura pomoći
Purišić, foto: Gov.me

Purišić saopštio

Mjere Vlade: Najugroženijim po 50 eura pomoći

Vlada je novim mjerama predvidjela i obezbjeđivanje jednokratne novčane pomoći za 18.479 penzionera sa minimalnom penzijom i korisnika materijalnog obezbjeđenja. Za to je predviđeno miliona eura iz budžeta.

"Pomoć od po 50 eura, isplaćivaće se preko Centara za socijani rad", kazao je ministar rada Kemal Purišić.

Ta vrsta pomoći predviđena je za 8.583, korisnika materijalnog obezbjeđenja. Kako, kaže Purišić, njima će pomoć dijeliti poštari.

“11.957 penzionera, koji primaju minimalu penzije, će dobiti jednokratnu pomoć od po 50 eura na isti način na koji se isplaćuju njihove penzije, dakle na kućnom pragu”, kazao je Purišić, na konferenciji na medije na kojoj su predstavljenje nove mjere Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.