U Azijskim zemljama nastupio drugi talas koronavirusa
Ilustracija

Veliki broj građana koji se vraća uzrokuje probleme

U Azijskim zemljama nastupio drugi talas koronavirusa

Južna Koreja, Kina i Singapur su među azijskim zemljama koje se suočavaju sa drugim talasom koronavirusa, zbog velikog broja državljana koji se vraćaju.

Kina, u kojoj se virus prvi put javio, potvrdila je u srijedu da nema novih lokalnih slučajeva, što se desilo prvi put od početka epidemije.

Međutim, potvrđena su 34 nova slučaja među povratnicima u tu zemlju, javlja B92.

Broj mrtvih u Kini dostigao je 3.245 osoba.

Singapur je, takođe, potvrdio 47 novih slučajeva, od čega su 33 došla iz inostranstva, prenosi BBC.

Što se tiče Južne Koreje, u njoj je potvrđeno da ima 152 nova slučaja, ali se i dalje ne zna koliko ih je u tu zemlju dospjelo iz inostranstva.

Južna Koreja je hvaljena zbog reakcije na epidemiju, koja je uključivala utvrđivanja izvora infekcije, testiranje velikog broja pacijenata i njihovo izolovanje.

Najteže pogođena regija u Japanu Hokaido ukinula je vanredno stanje, koje je bilo na snazi od februara, nakon što su zvaničnici objavili da se epidemija stišava.

U toj zemlji su do sada zaražene 923 osobe, dok su umrla 32 čovjeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.