15 zaposlenih u Opštini Tivat čine prvi tim volontera: Pomoć starijim građanima u vrijeme korone
Volonteri

Sve akcije su dobrovoljno na neprofitabilnoj osnovi

15 zaposlenih u Opštini Tivat čine prvi tim volontera: Pomoć starijim građanima u vrijeme korone

Opština Tivat je formirala prvi tim volontera za podršku rizičnim grupama stanmovništva, koji čine zaposleni u lokalnoj samoupravi. Petnaest volontera je već prošlo osnovnu obuku a radiće i kao volonteri u Call centru Opštine Tivat.

U saopštenju sluzbe Predsjednika Opštine podsjećaju da su rizične grupe stanovništva stariji od 65 godina I hronični bolesnici. Iz opštine su objasnili da podršku za oko stotinu sugrađana iz takve kategorije već obezbjeđuje Crveni krst, budući da se radi o domaćinstvima koja su zbrinuta kroz program "geronto-domaćica". Kooridanacija dostave će biti u nadležnosti Crvenog krsta i Službe zaštite i spašavanja.

"Interesovanje građana je javko veliko za priključivanje volonterskim timovima. Molimo sve pojedince, NVO i pravna lica I preduzetnike da slijede instrukcije iz javnog poziva predsjednika. Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac uputio je javni poziv za učešće u akciji pomoći rizičnim grupama sugrađana kroz nabavku i dostavu namirnica", navodi se u saopštenju.

Sasastankasavolonterima

Sa sastanka sa volonterima

Iz Opštine pozivaju predsjednike skupština stanara na teritoriji Tivta da dostave spiskove lica koja spadaju u rizične kategorije – lica starosti iznad 65 godina. Uz spisak lica iz kategorije potrebno je dostaviti i spisak volontera. Volonteri moraju biti stariji od 18 godina i ne smiju biti iz grupe osoba koje su nedavno doputovale iz nekog od ugroženih područja.

"Spiskove dostaviti na e-mail adresu [email protected]. Kontakt osoba Maja Gašparini, br telefona 069466228. Upućuje se poziv nevladinim organizacijama koje imaju kapaciteta da organizuju volonterske službe, da se prijave na e-meil adresu [email protected]. Kontakt osoba Ana Ivanovic br telefona 069609598", ističe se u saopštenju.

Iz Opštine su uputili poziv pravnim licima i preduzetnicima koji imaju kapaciteta da obezbijede razne vidove pomoći, naročito organizaciju prevoza volontera i dostave da se jave Opštini Tivat radi organizacije snabdijevanja ugroženih sugrađana neophodnim životnim namirnicama.

"Navedena aktivnost se provodi na neprofitnoj osnovi i dobrovoljna je. Uslovi koje privredni subjekti moraju ispuniti su: registrovana djelatnost prevoza ili dostave ili humanitarna djelatnost; telefonski brojevi za komunikaciju sa korisnicima (call centar ili telefonski brojevi); vlasništvo nad vozilima za prevoz i dostavu. E-meil adresa za prijavu [email protected]. Kontakt osoba Marko Petričević br telefona 067041141", kazali su iz Opštine.

U saopštenju se ističe da su u saradnji sa Crvenim krstom i mjesnim zajednicama pokrenuli akciju prikupljanja podataka o licima iz rizičnih grupa iz domaćinstava koja žive van stambenih zgrada.

"Opština Tivat će uspostaviti komunikaciju sa maloprodajnim objektima od kojih će se nabavljati namirnice, kako bi bio jasno definisan model sprovođenja tih aktivnosti", ističu iz kabineta predsjednika.

Sve gore navedene akcije su neprofitabilne, i organizuju se na dobrovoljnoj osnovi solidarnosti sa starijim građanima. Svim preduzetim akcijama kordinisaće Crveni krst i Služba zaštite i spašavanja Tivat.

"Kontakt za informacije je logistički tim Službe zaštite i spašavanja, broj telefona 032 671 318. Opština Tivat zahvaljuje građanima na primjeni mjera rekstrikcije socijalnih kontakata I učešću u timovima volontera", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.