Demokrate: Uputiti jednokratnu pomoć podstanarima u iznosu od 200 eura
Foto: Demokrate

Demokrate: Uputiti jednokratnu pomoć podstanarima u iznosu od 200 eura

U Crnoj Gori oko 60000 građana žive kao podstanari. Demokrate predlažu da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 eura svim građanima koji žive kao podstanari,a kojima je zbog mjera Vlade prestao radni odnos.

"Uslijed aktuelne situacije i mjera Vlade Crne Gore u borbi protiv koronavirusa, veliki broj građana iz podstanarske populacije ostao je bez posla. U najvećem broju slučajeva, naročito u privatnom sektoru poslodavci neće nadoknađivati vrijeme provedeno u karantinu. Usled takvog stanja na hiljade građana nema sredstava za plaćanje zakupnine imajući u vidu i činjenicu da su kućni budžeti usmjereni na kupovinu rezervi hrane kako bi se prehranile porodice u vrijeme dok traje pandemija", saopštile su Demokrate.

Stoga predlažu da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 eura svim građanima koji žive kao podstanari, a kojima je, zbog mjera Vlade, prestao radni odnos, a čije porodice nemaju mjesečna primanja veća od 500 eura.

"Takođe, u ovu kategoriju bi trebali da uđu i svi penzioneri koji žive kao podstanari. Ako se zna da je Vlada mogla da subvencioniše na stotine stanova svojim funkcionerima, jednokratna pomoć za jednu kiriju socijalno ugroženim građanima ne bi trebalo da predstavlja problem", navodi se u saopštenju.

Takođe, apeluju i na stanodavce da u ovom periodu smanje cijene zakupnina i pokažu solidarnost prema svojim stanarima.

"Sredstvima koja predlažemo značajno će se pomoći građanima da prebrode period krize", zaključuje se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.