Žena pozitivna na koronavirus došla iz SAD prije pet, a ne 12 dana: Sin žene iz Ulcinja kaže da njegova majka nije išla ni na svadbe, ni na sahrane
Ilustracija

Žena pozitivna na koronavirus došla iz SAD prije pet, a ne 12 dana: Sin žene iz Ulcinja kaže da njegova majka nije išla ni na svadbe, ni na sahrane

Putem društvenih mreža počele su da se šire glasine da je osoba iz Ulcinja koja je zaražena koronavirusom išla na svadbe i sahrane. Sporan je detalj u izjavi Mugoše da je osoba iz SAD došla prije 12 dana.

Premijer Crne Gore Duško Marković je sinoć,  oko 20 časova, na konferenciji za novinare  obavijestio javnost da su u zemlji registrovana prva dva slučaja inficiranih koronavirusom.

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša je, na istoj konferenciji, kazao da je  jedna od inficiranh, osoba koja je došla iz SAD,  stigla u Crnu Goru prije 12 dana. Pojašnjeno je da je osoba rođena 1948. godine i da živi sama u Ulcinju.

Suprug žene iz Podgorice koja je druga inficirana, već je reagovao posredstvom svoje FB stranice, a njegovu izjavu je PCNEN prenio.

Novinarka portala PCNEN  je, igrom slučaja, bila na vezi sa unukom inficirane žene iz Ulcinja kad je kod njih zazvonio telefon i porodica obaviještena da je član njihove porodice zaražen.

Unuka živi u SAD.

Sin inficirane osobe je izjavio za PCNEN da njegova majka nije išla po sahranama niti svadbama. On je priložio i njenu avionsku kartu kao dokaz.

aviokarta580x435

Avionska karta žene koja je doputovala iz SAD-a

“Moja majka je krenula u četvrtak veče, 12. marta, na aerodrom John F. Kennedy (JFK) u Njujorku. Stigla je u Beograd u petak, 13. marta i odatle krenula za Podgoricu. Kada je stigla u Crnu Goru, njen bratanac iz Ulcinja je došao po nju na aerodrom i poveo je kući, gdje živi sama. Nije išla na svadbe, nije išla na sahrane. Osjećala se loše u subotu, a u nedjelju je zvala svoju doktorku iz Ulcinja koja joj je, putem telefona, kazala koji su joj antibiotici potrebni. Hitna pomoć joj je na kapiji kuće ostavila tablete, a u nedjelju je moja majka ponovo zvala doktorku, koja joj je kazala da zove hitnu ukoliko ima temperaturu. S obzirom na to da nije imala povišenu temperaturu u ponedjeljak, to se desilo u utorak kada je zvala hitnu pomoć. Vozilo hitne pomoću je stiglo u 11 sati tog dana i odvezli su je u opštu bolnicu u Baru, gdje su joj uzeli uzorke za test i vratili kući. Kada su stigli pozitivni rezultati na test koronavirusa, zvali su je istog dana u večernjim satima. Ponovo su došli po nju i odveli je ambulantnim kolima u Klinički centar Crne Gore (KCCG) oko 20 časova”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.