Nova procedura registracije vozila, saobraćajnu preuzimati u tehničkim centrima
Ilustracija

Nova procedura registracije vozila, saobraćajnu preuzimati u tehničkim centrima

U skladu sa naredbom i preporukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a na osnovu konsultacija sa nadležnim Sektorima MUP-a i Uprave policije, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBOCG) donio je odluku o novoj proceduri registracije vozila u vanrednim uslovima.

Iz NBOCG su saopštili da postupak registracije vozila ostati isti kao i do sad.

"Građani redovno dolaze u stanicu za tehnički pregled radi  pregleda  tehničke ispravnosti vozila. Nakon izvršene provjere formira se predmet, koji će ovlašteni radnik sa tehničkog centra predati nadležnom organu tj područnoj jedinici MUP-a u skladu sa unaprijed dogovorenom dinamikom. Takođe građani treba da ovlaste tehničke centre da izvrše predaju zahtjeva i podizanje saobraćajne u njihovo ime. Saobraćajna će biti vraćena tehničkim centrima i građani je tu mogu preuzeti. Važna informacija je za građane je da se u ovom periodu ne ide u MUP.", navodi se u saopštenju.

U daljem tekstu saopštenja navodi se će zbog novonastale situacije prijem i obrada predmeta biti usporeni, građani mogu da upravljaju nesmetano svojim motornim vozilom ali moraju sa sobom imati potvrdu o izvršenom tehničkom pregledu i važeću polisu osiguranja.

Obaveza tehničkog centra je da kontaktira područnu jedinicu MUP-a na čijoj teritoriji (opština) obavljaju djelatnost, da dogovori dinamiku predavanja predmeta za registraciju vozila i kasnije preuzimanja saobraćajnih dozvola. 

"Ova procedura je definisana kako bi se prije svega zaštitili radnici na tehničkim centrima, a i sami građani. Svo vrijeme neophodno je poštovati neredbu i pridržavati se mjera za zaštitu od prenošenja Corona virusa, koje je dala Vlada Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.