Ibrahimović krenuo u borbu protiv koronavirusa

Ako virus neće Zlatanu, Zlatan će doći njemu! (VIDEO)

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović osnovao je fondaciju za skupljanje sredstava za pomoć bolnicama u Italiji. Fudbaler Milana donirao je 100 hiljada eura, a namuera je da fondacija skupi bar milion eura.

"Ako virus neće Zlatanu, Zlatan će doći njemu. Otjerajmo koronavirus i pobijedimo ovaj meč zajedno", poruka je Ibrahimovića kojom je započeo borbu protiv pandemije virusa.

Ibrahimović je osnovao fondaciju za prikupljanje novca, koji će biti doniran bolnicama u Italiji.

"Italija mi je uvijek pružala mnogo i u ovom dramatičnom momentu, želim da da joj se još više odužim, jer je volim. Riješio sam da, zajedno sa ljudima sa kojim radim, napravim humanitarnu fondaciju koja će pomoći bolnicama. Koristim moć mog govora i želim da se poruka proširi. Ovo je ozbiljan problem i moramo se koncentrisati na konkretnu pomoć, a ne samo na videoporuku", izjavio je Zlatan.

Ibrahimović je naveo da humanitarna fondacija ima cilj da skupi bar milion eura, on sam je donirao 100 hiljada eua, a pozvao je svoje kolege da mu se pridruže.

"Računam na ljubaznost mojih kolega, svih profesinalnih sportista i onih koji žele da, prema svojim mogućnostima, doprinesu da otjeramo ovaj virus. Zajedno možemo pomoći bolnicama, doktorima, sestrama, svim radnicima koji nesebično rade svaki dan kako bi spasili naše živote. Danas mi navijamo za njih"",zaključio je Ibrahimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.