Konkurs za djecu do 15 godina  u okviru kampanje
Ilustracija

"Mjerioci u kuhinji"

Konkurs za djecu do 15 godina u okviru kampanje "Ostani doma": Najkreativnije snimke iz kuhinje očekuju nagrade

Kao podršku kampanji „Ostani doma”, Zavod za metrologiju 18. marta pokreće kreativni konkurs pod nazivom „Mjerioci u kuhinji” namjenjen djeci uzrasta do 15 godina.

U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da prave video zapise na kojima se vidi kako mjere masu ili zapreminu namirnica u kuhinji ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i slično. Uz zabavu djeca bi se takođe bavila edukativnim stvarima kao što je na primjer učenje o mjernim jedinicama, i njihovoj primjeni u kuhinji.

"Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji „Ostani doma” i sprečavanju širenja korona virusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine", navodi se u saopštenju.

Iz Zavode su su naveli da je za učešće poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: [email protected]

Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove.

Konkurs će trajati do 31. marta 2020., a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.