Do sada u Crnoj Gori testirano i dvoje djece na koronavirus: Rezultati negativni
Saša Radović

Do sada u Crnoj Gori testirano i dvoje djece na koronavirus: Rezultati negativni

Direktor Instituta za bolesti djece dr Saša Radović istakao je gostujući u jutarnjem programu Televizije Vijesti "Boje jutra" da je do sada u Crnoj Gori testirano i dvoje djece na novi koronavirus.

Rezultati su bili negativni.

"Djeca do pet godina nakon epidemiološke analize idu u Dečju bolnicu. Na ulazu je trijažna sestra koja pravi selekciju pacijenata. Institut za bolesti djece ima nove raspiratore, imamo ih šest, a u Centru za neonatologiju imamo sedam, očekujemo još dva. Testirano je za sada dvoje djece, oboje su bila negativna. Treba ispoštovati preporuke oko izolacije i higijene, ne smijemo se samoliječiti", istakao je Radović.

Dodao je da je vjeravatnoća od obolijevanja za djecu mlađu od devet godina mala, ako uzmemo u obzir potpuno zdravu djecu.

Poseban oprez za djecu sa hroničnim oboljenjima.

"Pregledi nisu prekinuti, imamo telefonsku procjenu koliko je stanje hitno. Moramo da vodimo računa da se zdravstveni radnici ne zaraze. Boravak na otvorenom je poželjan, ali to podrazumjeva da nema kontakata, dodirivanja metalnih predmeta, uzimanja zajedničkih igračaka. Ako djeca imaju simptome gripa, ne treba da izlaze. Nijedna operacija koja je hitna i umjereno hitno nije odložena", istakao je Radović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.