I juče pune ruke posla za bjelopoljske vatrogasce: Spasili kuće od vatre
Ilustracija

Za paljenje vatre na otvorenom prekršajne i krivične prijave

I juče pune ruke posla za bjelopoljske vatrogasce: Spasili kuće od vatre

I juče je na teritoriji bjelopoljske opštine bilo više šumskih i livadskih požara, od kojih su pojedini ugrožavali i kuće, saopštio je za Kodex komandir Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac.

Pune ruke posle vatrogasci su imali juče posle 13 časova na lokacijama Sela, Ravna rijeka, Pripčiće, Jagorče, Mioče, a ugrožene su bile kuće i pomoćni objekti.

"Svi požari su lokalizovani sinoć do 20 časova", kazao je Rakonjac.

Osim toga, bjelopoljski vatrogasci su tokom noći od 23 sata gasili požar u Grubešićima, gdje su bile ugrožene dvije kuće.

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje upozorio je građane na zabranu paljenja vatre na otvorenom.

"U slučaju nepoštovanja ove Naredbe protiv prekršioca biće podnijete prekršajne prijave i krivične zbog ugrožavanje Opšte sigurnosti, a biće naplaćeni ukupni troškovi angažovanja Službe zaštite i utrošenih sredstava", saopšteno je.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje podsjetio je i upozorio građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje suve vegetacije, korova, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru, što se odnosi i na dvorišta.

"Usled širenja požara, stradaju i ostale obradive površine, voćnjaci, kao i građevinski objekti, skladišta drva, sijena, stočne hrane i drugo, uz nastanak velikih materijalnih šteta, a najčešći uzrok ovakvih požara je ljudska nepažnja", kazali su iz Tima za zaštitu i spaavanje.

U narednom periodu nadzor inspektora za preventivnu zaštitu i pripadnika Službe zaštite i spašavanja biće kako su istakli, pojačan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.