Pacijentkinja iz Ulcinja zadržana na Infektivnoj klinici, a druga iz Podgorice na kućnom liječenju
KCCG

Ispituju se kontakti pacijentkinja

Pacijentkinja iz Ulcinja zadržana na Infektivnoj klinici, a druga iz Podgorice na kućnom liječenju

Pacijentkinja oboljela od koronavirusa koja je 1948. godište iz Ulcinja, a koja je boravila u SAD, nalazi se na Infektivnoj klinici, dobro se osjeća, ali pošto je starije životne dobi zadržana je na liječenju.

Druga pacijentkinja, takođe oboljela od koronavirusa, koja je iz Podgorice, je na kućnom liječenju, potvrdio je za emisiju Televizije Vijesti "Boje jutra" epidemiolog Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Slavko Savović.

Sada se ispituju kontakti pacijentkinja. 

Timovi Instituta za javno zdravlje su na terenu i to ispituju.

Maska je potrebna osobama koje su zaražene i osobi koja njeguje zaražene u kućnim uslovima.

"Maske iz "kućne radionice" nijesu adekvatne jer nije poznat sastav", istakao je Savović za Vijesti.

Pod zdravstveno sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori trenutno se nalazi 2.662 osobe koje su tokom prethodnih 14 dana boravile na području sa rasprostranjenom transmisijom. 

"Do sada su testirane 104 osobe", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.