Beskompromisno će ispoštovati svaku naredbu Vlade, Ministarstva zdravlja

Policija će sprovoditi, bez izuzetka, mjere i naredbe u cilju zaštite građana Crne Gore

Najveći broj građana u Crnoj Gori poštuje mjere o samoizolaciji, ali nažalost ima i onih koji se o te mjere ogluše, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević za TVCG.

On ističe da se neki građani u situaciji pandemije, ponašaju, neozbiljno. Naveo je da će policija sprovoditi, bez izuzetka, mjere i naredbe u cilju zaštite građana Crne Gore.

"U posljednjih nekoliko dana imali smo sedam objekata koji su radili uprkos zabrani. Ti su objekti zatvoreni i podnijeli smo krivične prijave ptotiv osoba koje nijesu ispoštovale naredbu", istakao je on.

Crnogorska granična policija je takođe bila na prvoj liniji odbrane, i sa kolegama iz Zdravstveno sanitarne inspekcije završavali smo sve obaveze. 

"Dobili smo svi  zaštitnu opremu i naše radne aktivnosti su prilagođene ovim novim mjerama. Mi radimo 24 sata dnevno," rekao je on.

On je istakao da neće zapostaviti redovne aktivnosti, ali će beskompromisno ispoštovati svaku naredbu Vlade, Ministarstva zdravlja.

"Nadležna zdravstveno sanitarna inspekcija donosi rješenje o samoizolaciji od 14 dana. Uprava policije će davati naredbe i kontrolisati naše građane i stalne državljane koji su dobili rješenje o samoizolaciji, ali i kažnjavati sve koji je poštuju mjere," istakao je on za TVCG.

Dodao je da su i ponosni jer su uspjeli da sačuvaju mir i tokom prethodnih mjeseci okupljanja vjernika.

On je apelovao na građane Crne Gore da ostanu doma, jer su životi i zdravlje na prvom mjestu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.