Kina odobrila probu prve vakcine protiv korona virusa
ilustracija

Kina odobrila probu prve vakcine protiv korona virusa

Kina je odobrila kliničku probu prve vakcine razvijene protiv korona virusa, saopštio je list "People's Daily",vladajuće Komunističke partije Kine.

Istraživački tim  za kliničku probu prve vakcine vodio je Čen Vei sa kineske Vojne medicinske i naučne akademije, navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.

Prvi slučajevi virusa COVID-19 u svijetu registrovani su u kineskom gradu Vuhanu, a do sada se u Kini razboljele 80.881 osoba, dok je umrlo 3.226 zaraženih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.