Vlada Crne Gore plaća poseban let za crnogorske državljane u Italiji
ilustracija

Vlada Crne Gore plaća poseban let za crnogorske državljane u Italiji

Ambasada Crne Gore u Rimu organizovaće poseban let iz Italije za crnogorske građane koji žele da se vrate u domovinu.

Ambasada saopštava da je narednih dana predviđen polazak aviona iz Rima, kao i da će Vlada Crne Gore snositi sve troškove.

Pojašnjava se i da će svi povratnici biti podvrgnuti strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice, kao i da će karantinski prostor za te namjene biti određen na prvoj narednoj sjednici Vlade.

"Svi koji žele da se vrate u Crnu Goru treba da na mejl [email protected] hitno i ne kasnije od 9 časova 18. marta ujutru dostave ime i prezime, broj pasoša, broj telefona i mejl adresu, kopiju svog crnogorskog pasoša u prilogu. Potrebno je jasno naglasiti da je putnik spreman da putuje i da prihvata obavezu da u određeno vrijeme bude na aerodromu u Rimu", naglasili su iz ambasade.

Biće prihvaćeni i istekli crnogorski pasoši izdati od 2008. godine a navodi se i da su putnici, koji se nalaze u drugim gradovima, dužni da sami organizuju prevoz do Rima.

"Prilikom svakog kretanja na teritoriji Italije neophodno je imati sa sobom popunjen i potpisan obrazac lične izjave kojim se potvrđuje svrha kretanja. Formular obrasca možete štampati sa internet stranice Ambasade Crne Gore u Rimu http://ambasciatamontenegro.it/me/ ", navodi se.

"Napominjemo, da ukoliko vam je iz bilo kojeg razloga izrečena mjera karantina ne smijete iz bilo kog razloga napustiti italiju niti mjesto u kojem ste smješteni.", ngalasili su iz crnogorske Ambasade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.