Nove mjere: Obustavlja se javni prevoz putnika u CG, granični prelazi, zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni...

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti usvojilo je danas nove mjere u cilju zaštite od širenja koronavirusa.

Nove privremene mjere u zaštiti građana od infekcije virusom Covid19 su:

- Obustavljaju se javni prevoz putnika u međugradskom, prigradskom i gradskom saobraćaju autobusima i kombijima;

- Obustavlja se javni prevoz putnika u unutrašnjem željezničkom saobraćaju;

- Obustavlja se prelazak preko graničnih prelaza Sitnica – Zupci (put HN – Trebinje), Meteljka – Metaljka (put PV – Čajniče) i Čemerno (put PV – Priboj);

- Zabranjuje se rad otvorenih i zatvorenih objekata za sport i rekreaciju i bazena;

- Zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni;

- Zatvaraju se šalterske sale područnih jedinica Mup-a CG i Uprave za nekretnine

Upućen je i zahtjev policiji Crne Gore i Sanitarnoj inspekciji da u kontinuitetu i strogo kontrolišu poštovanje rješenjâ o samoizolaciji i da u slučaju svakog utvrđenog nepoštovanja BEZ ZADRŠKE PREDUZMU ZAKONSKE MJERE - objavljeno je na Twiter nalogu Vlade Crne Gore.

Građanima se dodatno preporučuje:

1. Uzdržavanje od korišćenja javnih površina;

2. Rigorozne mjere higijene, posebno ruku;

3. Odlaganje svadbi, sahrane u najužem krugu porodice;

4. Trgovinama da prva dva sata rezervišu za OSI i stare;

5. Državnim institucijama, lokalnoj samoupravi i privredi da u komunikaciji s javnošću tijesno sarađuju sa Nacionalnim koordinacionim tijelom.

6. Medijima da informacije u vezi sa #COVID19 traže i da saznanja prije objave provjere kod Nacionalnog. koordinacionog  tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.