Odložen Rolan Garos, poznat novi termin odigravanja
Ilustracija

Drugi gren slem će se igrati u septembru

Odložen Rolan Garos, poznat novi termin odigravanja

Organizatori Rolan Garosa objavili su da drugi Gren slem sezone neće biti održan kao što je planirano krajem maja i početkom juna zbog pandemije koronavirusa.

Takmičenje u Parizu pomjereno je za period od 20. septembra do 4. oktobra, ali je i to podložno promjenama, prenosi N1.

“Čitav svijet je pogođen zdravstvenom krizom povezanom sa koronavirusom. Da bi se obezbijedilo zdravlje i bezbjednost svih koji su uključeni u organizaciju turnira, Teniska federacija Francuske je donijela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra”, stoji u saopštenju, “Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mjere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posljedica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu”.

Takođe je naglašeno da organizatori zbog istorije turnira ne odustaju od njegovog održavanja ove sezone i da je zato i donijeta odluka o pomjeranju.

“Donijeli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj situaciji bez presjedana, koja je znatno evoluirala od prošlog vikenda. Reagujemo odgovorno i moramo da radimo zajedno u borbi da bismo se postarali da svi budu zdravi i bezbjedni”, rekao je Bernar Žudičeli, prvi čovjek francuskog tenisa.

U saopštenju se navodi i da svi koji su kupili karte mogu ili da traže povraćaj novca ili da ih zamijene za novi termin.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.