Vatrogasci Pljevljaka izvukli iz vatre, helikopterom prevezen u KCCG
Foto: PV Informer

Zadobio opekotine drugog i trećeg stepena

Vatrogasci Pljevljaka izvukli iz vatre, helikopterom prevezen u KCCG

Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je prilikom gašenja požara u mjestu Dajevića han- brdo Lipovac pronašla mještanina D. M (67) koji je bio zahvaćen požarom i zadobio opekotine opasne po život, kada se proljećno paljenje vatre u selu izmaklo kontroli.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su povrijeđenog izvukli iz vatre da bi zatim vozilom Hitne medicinske pomoći bio transportovan u pljevaljsku bolnicu,piše PV Informer.

Prema informacijama tog portala povrijeđeni je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena i životno je ugrožen.

Iz tog razloga je u poslijepodnevnim časovima helikopterom prevezen u podgorički Klinički centar.

Po riječima komandira Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja Gorana Čavića ovih dana vatrogasci imaju pune ruke posla zbog neodgovornog ponašanja mještana okolnih sela koji pale vatru na otvorenom i tako pričinjavaju ogromnu materijalnu štetu.Samo juče u selu Crljenice je izgorjela ogromna površina borove šume i niskog rastinja.U toku današnjeg dana gore požari na 5 lokacija u selima oko Pljevalja.

Apeli upućeni mještanima sela da ne pale vatre na otvorenom ne daju rezultate pa je potreban adekvatan odgovor državnih organa kroz pooštravanje zakonske regulative i uvođenje paljenja na otvorenom prostoru pod krivičnu odgovornost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.