Bjelopoljska bolnica formirala krizni štab usljed moguće pojave koronavirusa
Bolnica Bijelo Polje

Bjelopoljska bolnica formirala krizni štab usljed moguće pojave koronavirusa

Menadžment Opšte bolnice Bijelo Polje nakon održanih sastanaka sa ljekarima, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i reorganizacijom rada u bolnici, usljed moguće importacije virusa COVID -19, formirao je krizni štab.

Osim toga usvojen je Akcioni plan mjera koji podrazumijeva protokole i način funkcionisanja u slučaju pojave pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguće oboljevanje od korona virusa.

Kako se navodi u saopštenju bjelopoljske bolnice, na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore, sprovedene su mjere prevencije koje podrazumijevaju smanjenje frekvencije pacijenata u bolnici.

"Uvedena je mjera zabrane posjete hospitalizovanim pacijentima, kao i odlaganje zakazanih ambulantnih pregleda na odredjeno vrijeme u cilju zaštite samih pacijenata kao i zaposlenih u bolnici.

Urgentni slučajevi i građani kojima je potrebna hitna medicinska pomoć biće primljeni po ustaljenom protokolu", saopšteno je.

Sve mjere kako se ističu biće na snazi do trenutka dok se ne stvore uslovi za njeno ukidanje.

"Mole se građani da slijede preporuke zvaničnih institucija u cilju prevencije i zaštite zdravlja. To podrazumijeva mjere ograničenja kretanja i okupljanja na javnim mjestima, kao i odgovarajuće preporuke koje se tiču održavanja higijene", poručuju iz bolnice.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.