10 miliona eura bolnicama u Lombardiji od Berluskonija
Silvio Berluskoni

10 miliona eura bolnicama u Lombardiji od Berluskonija

Bivši italijanski premijer i milijarder Silvio Berluskoni će pokloniti deset miliona eura području Lombardije na sjeveru Italije, koje je najviše pogođeno epidemijom koronavirusa, a novac će biti namijenjen odjeljenjima intenzivne njege bolnica, saopštila je njegova stranka.

"Silvio Berluskoni je odlučio da regionu Lombardije pokloni deset miliona eura, a novac će biti namijenjen za stvaranje prostora za 400 kreveta u odeljenjima intenzivne njege" bolnica, navela je njegova desničarka stranka "Napred Italijo" (Forza Italia).

Berluskoni (83) se prošle nedjelje nalazio na jugoistoku Francuske. Italijanski list Stampa prenio je tada da je bivši premijer napustio Milano, glavni grad Lombardije, i otišao u Francusku, kako bi bio "u većem spokoju" u odnosu na teške trenutke koje je proveo u Milanu.

Italija, koja je u Evropi najviše pogodjena pandemijom korona virusa, u ponedjeljak je zabilježila 2.158 smrtnih slučajeva od kojih 1.420 samo u Lombardiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.