VB pozdravila mjere koje je Crna Gora uvela u cilju sprečavanja pojave koronavirusa
Sa sastanka

Sa sastanka Gvozdenović- Kemp

VB pozdravila mjere koje je Crna Gora uvela u cilju sprečavanja pojave koronavirusa

Branimir Gvozdenović, politički direktor Demokratske partije socijalista sastao se danas sa Alison Kemp, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika da se razmjene informacije o mjerama koje dvije države preduzimaju u novonastalim okolnostima uslovljenim COVID-om19 i njihovoj refleksiji na ukupan društveni i ekonomski ambijent na nacionalnom i međunarodnom planu.

"Ambasadorka Kemp je izrazila spremnost Velike Britanije za pomoć i saradnju po ovom pitanju, a politički direktor Branimir Gvozdenović je istakao da bi od posebnog značaja za Crnu Goru bila pomoć u obezbjeđivanju zaštitne opreme u skladu sa zahtjevom instituta za javno zdravlje", saopšteno je iz DPS-a.

Sagovornici su razmjenili stavove i o drugim aktuelnim aspektima društveno političkog života u Crnoj Gori, posebno akcentirajući aktivnosti usmjerene na održavanje lokalnih izbora u Tivtu. 

Gvozdenović je zahvaljujući na podršci koju Velika Britanija pruža demokratskim i društvenim procesima u Crnoj Gori, informisao o aktivnostima DPS- a u susret predstojećim lokalnim izborima, koje se u novonastalim okolnostima sprovode uvažavajući mjere Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

 Kemp je pozdravila napore Demokratske partije socijalista u sprovođenju reformskih procesa i istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava usvajanje demokratskih standarda u svim oblastima. 

"Zahvalila je DPS-u na spremnosti da po svim važnim pitanjima ostavi otvorena vrata za dijalog sa svim zainteresovanim subjektima, uključujući i proces izbornog zakonodavsta i Zakona o slobodi vjeroispovjesti", saopšteno je iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.