Premijer da hitno sazove sastanak sa predstavnicima političkih partija
Draginja Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković predložila

Premijer da hitno sazove sastanak sa predstavnicima političkih partija

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković predložila je premijeru Dušku Markoviću da se u najkraćem roku održe konsultacije predstavnika svih parlamentarnih stranaka kako bi razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima, saopšteno je iz SDP-a.

Kako je kazala Vuksanović Stanković  u pismu premijeru, obaveza svih političkih subjekata je da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i svoje djelovanje prilagode postojećoj situaciji, na način da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička, mora biti u funkciji osnovnog cilja - sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja naših građana, prenosi RTCG.  

“Potpuno je jasno da se Crna Gora, kao uostalom i skoro čitava Evropa, nalazi u izvanrednim okolnostima u kojima je apsolutni prioritet zdravlje ljudi, sprječavanje ili ograničavanje posljedica pandemije korona virusa”, napisala je ona.

U ovakvim situacijama, kako je kazala, mora se pokazati maksimalna odgovornost i spremnost da kao politička zajednica i politički subjekti zaborave na sve razlike i budu odgovorni prema svim građanima.

“Crna Gora se može pohvaliti da je u bliskoj prošlosti, kroz odgovornost svojih političkih subjekata, znala da odgovori izazovima koji su iziskivali jedinstvo i stavljanje po strani svih razlika. Zato, očekujem i ovim povodom da svi zajedno damo svoj skroman doprinos zajedničkom cilju, olakšavajući na taj način i sprovođenje mjera propisanih od strane države, koje  u ovom trenutku moraju biti apsolutni prioritet svih u Crnoj Gori”, zaključeno je u pismu Markoviću.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.