Vujanović zahvalio NR Kini na donaciji
Vujanović i Đinping

Pisao Đinpingu

Vujanović zahvalio NR Kini na donaciji

Raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je u pismu koje je uputio predsjedniku Narodne Republike Kine Ksi Đinping iskazao spremnost da doprinese daljem razvoju međudržavnih odnosa dvije zemlje i uputio izraze najvećeg poštovanja za donaciju te zemlje i njenog naroda Crnoj Gori povodom epidemije koronavirusa.

Vujanović je u pismu iskazao zadovoljstvo konstatacijom Ksi Đinpinga iz pisma, koje mu je uputio, uoči okončanja njegovog mandata na funkciji predsjednika Crne Gore, da su tokom tog mandata crnogorsko-kineski odnosi bili na najvišem nivou u njihovoj istoriji.

"U smislu Vašeg očekivanja da ću i nakon obavljanja predsjedničke dužnosti nastaviti da pratim i podržavam razvoj naših međudržavnih odnosa, želim da istaknem da sam u periodu od godinu dana više puta posjetio Narodnu Republiku Kinu i da sam posljednji put, boraveći početkom decembra 2019. godine, imao zadovoljstvo da čujem Vašu analizu i vrijednu viziju državne politike Narodne Republike Kine", kazao je Vujanović.

Predsjednik Crne Gore od 2003. do 2018. godine iskazao je spremnost da doprinese daljem razvoju naših međudržavnih odnosa.

"Koristim ovu priliku da uputim izraze najvećeg poštovanja za donaciju Crnoj Gori Vaše države i naroda u povodu epidemije koronavirusa. Uvažavajući veliki uspjeh Narodne Republike Kine u savlađivanju koronavirusa, upućujem Vam izraze najdubljeg poštovanja", kazao je Vujanović u pismu Predsjedniku Narodne Republike Kine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.