Petar Smolović

Smolović ocijenio

"Bjelopoljci na odgovoran način primjenjuju preventivne mjere protiv korona virusa"

Prema dosadašnjim informacijama koje dobijamo sa terena, građani Bijelog Polja na odgovoran način primjenjuju preventivne mjere protiv korona virusa koje su donijeli Vlada Crne Gore, Ministarstvo zdravlja, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Institut za javno zdravlje, kazao je predsjednik Petar Smolović, šef Tima za zaštitu i spašavanje u našoj opštini.

Ističući da osim panike zabilježene prošle sedmice koja je ispostavilo se bila potpomognuta netačnim informacijama preko društvenih mreza, da će doći do nestašice osnovnih životnih namirnica nisu zabilježeni veći problemi.

“Kako sam imao priliku da se lično uvnerim, a ujedno i da dobijemo sa najviših instanci, predstavnici trgovačkih lanaca su dali uvjeravanja da će biti dovoljno životnih i ostalih namirnica. Apoteke su uredno snadbjevene” – kazao je on.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje je u stalnoj komunikaciji kako bi svi kapaciteti naše opštine imali kompletan preventivni učinak protiv korone virusa.

“Ja sam juče sa saradnicima obišao GP Dobrakovo, gdje su se zbog pojačanih graničnih procedura napravile veće gužve na ovom prelazu. U razgovoru sa predstavnicima Uprave policije i Uprave carina sam zaključio da je stanje na ovom prelazu pod kontrolom, ali da u cilju zaštite stanovništva i sprovođenja naredbi zadržavanja prilikom prelaska granice su duže nego uobičajene” – rekao je Smolović, podsjećajući da ono što je u ovom trenutku najvažnije je činjenica da u Bijelom Polju i Crnoj Gori nemamo zaraženih korona virusom i da je u narednom periodu potrebno da svi zajedno pokažemo visok stepen odgovornosti, kroz sprovođenje preventivnih mjera.

Opština Bijelo Polje je poštujući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, donijela odluku o uvođenju kontrolisanog procesa rada i rotirajućih dežurstava od ponedjeljka, 16. marta, kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i preveniranje pojave i širenja koronavirusa.

“U tom smislu smo donijeli Odluku o uvođenju kontrolisanog procesa rada, sa preporukom da kući ostanu majke maloljetne djece, trudnice, radnici stariji od 55 godina i hronični bolesnici. U svakom sekretarijatu i službi na radnom mjestu je prisutan po jedan zaposleni, a na šalteru i pisarnici su takođe dežurni radnici sa zaštitnom opremom” – zaključio je Smolović.

Građanima se sugeriše da bez prijeke potrebe ne dolaze lično u Opštinu, već da se informišu putem besplatnog broja telefona 080 050 050 ili putem email adrese [email protected].

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.