Naručeno 10 respiratora za potrebe opštih bolnica u više crnogorskih opština
Ilustracija

FZO

Naručeno 10 respiratora za potrebe opštih bolnica u više crnogorskih opština

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) raspisao je postupak hitne nabavke deset respiratora za potrebe opštih bolnica u više crnogorskih opština. Prva isporuka respiratora očekuje se u naredna dva dana, dok će preostalih pet biti isporučeno u narednih 28 dana.

Direktor Fonda Sead Čirgić kazao je za Pobjedu da je Fond ugovorio nabavku 10 komada aparata za mehaničku ventilaciju (respiratora) ukupne vrijednosti skoro 240.000 eura.

Ugovori su, prema riječima Čirgića, sklopljeni sa dvije firme firmom Osmi red i Farmontom.

“Nabavka pet respiratora ugovorena je sa “Osmim redom” u vrijednosti od 132.609 eura i rokom isporuke od 28 dana i nabavka pet respiratora sa “Farmontom” ukupne vrijednosti 107.085 eura i rokom isporuka dva radna dana”, kazao je Čirgić.

Ovo je drugi pokušaj nabavke respiratora za bolnice u nekoliko crnogorskih gradova.

Prvi postupak za hitnu nabavku 17 respiratora, ukupne vrijednosti, skoro pola miliona eura nije uspio, jer do roka određenog za dostavljanje ponuda, koji je istekao prošlog četvrtka, nije dostavljena nijedna ponuda.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je nedavno da zdravstvene ustanove u Crnoj Gori imaju SSea70 respiratora, od kojih je 44 u Kliničkom centru Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.