U Vuhanu samo jedan slučaj koronavirusa, prebrodili krizu
Ilustracija

Odakle je krenula pandemija

U Vuhanu samo jedan slučaj koronavirusa, prebrodili krizu

Vuhan, grad u Kini odakle je krenula pandemija korona virusa, danas je zabilježio samo jedan novi slučaj, a zvaničnici su rekli da vjeruju da je Kina prešla najgori dio krize.

Još 20 slučajeva zabilježeno je danas u čitavoj Kini, uključujući devet u Pekingu. Svi su među ljudima koji su stigli iz inostranstva.

Država zahtijeva da svi koji doputuju iz inostranstva, ostanu 14 dana u karantinu, ali nije zatvorila granice Kine.

I drugi kineski gradovi usvojili su slične mjere, a vlasti rade na ponovnom pokretanju industrija koje su ključne za lance opšteg snabdijevanja.

Budući da su univerziteti širom svijeta zatvoreni, hiljade Kineza koji studiraju u inostranstvu žele da se vrate kući, te se radi na sprečavanju zaraze koju bi oni mogli donijeti.

Vuhan je u utorak zatvorio privremene, terenske bolnice, a državna radiotelevizija CCTV izvijestila je da Kina sada prebrojava svoje posljednje domaće slučajeve zaraze, jer u Kini pandemija jenjava.

S obzirom na to da zaraza i dalje raste u inostranstvu, Kina je poslala ličnu zaštitnu opremu i medicinske stručnjake u Italiju, Iran i druge zemlje koje se bore s bolešću.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.