Uhapšen 23-godišnjak osumnjičen da je bacio bombu u dvorište kuće službenika UIKSa
ilustracija

Uhapšen 23-godišnjak osumnjičen da je bacio bombu u dvorište kuće službenika UIKSa

23-godišnji S.M. uhapšen je zbog sumnje da je 11. februara ove godine bacio bombu u dvorište službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica preduzimajući intenzivne operativno taktičke i proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija kroz sprovedenu kriminalističku obradu, obezbijedili su materijalne dokaze na osnovu čega je juče lišen slobode S.M. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu lica S.B. službenika UIKS-a - saopštio je Srđan Korać, rukovodioc Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata CB Podgorica

Policija, kako je naveo, osnovano sumnja da je S.M.  11. februara 2020. godine oko  01:50 časova u ulici Filipa Radičevića u Podgorici aktivirao i bacio u dvorište porodične kuće S.B. ručnu bombu kojom prilikom je prouzrokovao veću materijalnu štetu kako na stambenom objektu tako i na vozilima oštećenog kao i vozilima koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, odnosno u komšiluku.

"Nakon sprovedene kriminalističke obrade protiv lica S.M. je podnijet Izvještaj kao dopuna krivične prijave i isti je sproveden Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.",kazao je Korać.

Iz policije dodaju da su službenici kriminalističke policije CB Podgorica u ranijem periodu, odnosno u 2019. godini rasvijetlili sva krivična djela, odnosno napade na imovinu službenika UIKS-a.

"Dana 13.08.2019. godine veoma brzo nakon izvršenja krivičnog djela isto rasvijetlili, odnosno identifikovali izvršioce i lišili slobode lica I.T. i J.L. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što su u dvorištu porodične kuće službenika UIKS-a M.S. u ulici Donja Gorica bb u Podgorici aktivirali i bacili ručnu bombu kojom prilikom je prouzrokovana šteta na stambenom i pomoćnom objektu, kao i na privatnom i službenom vozilu.14. jula 2019. godine takođe je službeniku UIKS-a K.I. od strane npoznatog lica u ulici Romanovih u Podgorici podmetnut požar na vozilu koje je u potpunosti oštećeno zbog čega je dana 18. novembra 2020. godine lišen slobode I.T. i uz Izvještaj kao dopunu krivične prijave sproveden Osnovnom državnom tužiocu iz Podgorice.", podsjetio je Korać.

Službenici CB Podgorica, poručuju, nastaviće sa proaktivnim operativno istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjedonosno ineteresantnim licima i članovima kriminalnih grupa u cilju sprečavanja vršenja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.