Redovi pred prodavnicama, prazni kafići: Bjelopoljci čekaju u redu da plate struju, većina parkova u centru Podgorice prazna
Podgorica, foto: Facebook

Režim socijalne distance

Redovi pred prodavnicama, prazni kafići: Bjelopoljci čekaju u redu da plate struju, većina parkova u centru Podgorice prazna

Privremeni režim držanja socijalne distance stupio je snagu danas u Crnoj Gori, zbog čega su ispred trgovinskih objekata počeli da se formiraju redovi.

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je u nedjelju niz privremenih mjera za sprečavanje prenošenja novog korona virusa. Novim mjerama je, između ostalog, predviđeno da u objektu bez obzira na njegovu površinu ne može biti više od 50 kupaca istovremeno.

Zaposleni u trgovinama nose zaštitne rukavice i maske, dok su maske nosili i pojedini kupci.

Pred velikim marketima u Podgorici danas su bile uočljivi redovi od ranih jutarnjih časova, a obezbjeđenje sa zaštitnim rukavicama kontrolisalo je ulazak kupaca koji moraju držati međusobno rastojanje od najmanje dva metra, prenijela je agencija Andolija.

Podgoričanin Andrija Jovović smatra da je obaveza građana da poštuju nova pravila kako bi izbjegli pojavu virusa.

"Treba da prihvatimo da se radi o mjerama koje se tiču našeg zdravlja i bezbjednosti. Jeste neobično čekati u redu pred prodavnicom, ali nadam se da će i ovo brzo proći", kazao je Jovović reporteru AA.

Građani Podgorice su od jutros morali da čekaju u redovima i ispred banaka i apoteka.

U banke, poslovnice Elektroprivrede građani ulaze jedan po jedan.

895043148214554250411057266779816643264512n

Bjelopoljci čekaju u redu da plate struju

Zbog privremenih mjera od danas su zatvoreni i svi ugostiteljski objekti u Crnoj Gori, čemu svjedoče prazne bašte popularnih kafića u centru Podgorice i svim drugim gradovima.

Zbog preventivnih mjera od danas u Crnoj Gori ne rade ni obrazovno-vaspitne ustanove, tržni centri, dječije igraonice i fitnes centri. I pored sunčanog i toplog vremena, većina dječijih igrališta i parkova u centru Podgorice bila je prazna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.