Trudnice nisu pod povećanim rizikom, najavljeno i izolaciono porodilište

Biće otvorena i telefonska linija

Trudnice nisu pod povećanim rizikom, najavljeno i izolaciono porodilište

Trudnice nisu pod povećanim rizikom od obolijevanja, kazao je za Boje jutra na TV Vijesti direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG, dr Ivan Đukić.

Đukić je rekao da će da postoji ambulanta gdje će da se pregledaju trudnice sa visokom temperaturom i da će da bude na specijalnom režimu i osoblje koje će pružati pomoć i najavio je i izolaciono porodilište. 

Na pitanje da li majke mogu da doje djecu ukoliko se zaraze rekao je da mogu da doje i da se preporučuje. Porođaj kod zaraženih trudnica uglavnom se završava carskim rezom.

Đukić je rekao da je za trudnice najvažnija odgovornost i pridržavanje mjera. Pretjerane informacije nisu dobre jer mogu da izazovu strah i paniku, naglašava Đukić. 

"Samo u slučaju najveće potrebe treba doći na pregled. Otvorićemo liniju koja će biti dostupna 24 sata za trudnice koje će putem nje dobiti sve neophodne informacije", rekao je dr Đukić, prenosi portal Vijesti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.