Žir-kafa liječi štitnu žlijezdu, anemiju i bolove u kostima, a evo kako se sprema
Ilustracija

Žir-kafa liječi štitnu žlijezdu, anemiju i bolove u kostima, a evo kako se sprema

Da li ste znali da postoji napitak sa žirom sličan kafi, koji može da pomogne sa problemima sa štitnom žlijezdom?

Pored toga, ovo ljekovito piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na cijelo tijelo.

Što je najbolje od svega, veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kafa.

Za početak, treba da napravite malu zalihu mljevenog žira i da svakog dana kuvate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon jedne sedmice osjetiće značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlijezda, piše MyHealthyFoodTips.com.

Kako pripremiti žir

"Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mljevenog žira, pa kuvajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno liječenje štitne žlijezde. U napitak možete da dodate malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka", recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspjela značajno da popravi zdravlje, naročito stanje štitne žlijezde, anemiju i bolove u kostima od kojih je patila godinama.

Vjeruje se da napitak od žira popravlja krvnu sliku, liječi anemiju (žir je odličan izvor gvožđa), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod žena starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, reguliše loše varenje, pomaže u liječenju unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizuje krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola i triglicerida.

Nauka je več dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorišćene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Napomena: Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka, potražite savjet vašeg ljekara.

Stil.kurir

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.