Ministarstvo zdravlja poziva građane da brinu o svom zdravlju: Ostani doma!
Ostani doma

Značajna mjera društvenog distanciranja

Ministarstvo zdravlja poziva građane da brinu o svom zdravlju: Ostani doma!

Novi koronavirus jedna je od najozbiljnijih javnozdravstvenih prijetnji sa kojom se svijet ikada susreo. Njegov epidemijski i pandemijski potencijal mnogi su potcijenili.Svijet još uči o tome kako se virus ponaša i kako utiče na ljude, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Crne Gore.

"Procenat smrtnosti koji je ostvario nikako nam ne daje za pravo da se ponašamo neodgovorno i samovoljno. Sada se zna da su mjere prevencije najučinkovitije. Cilj cijelog društva treba da bude da se pridržavanjem mjera i preporuka zdravstvenih profesionalaca izbjegnu nesagledive posljedice koje virus može prouzrokovati", poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Tako kako dodaju u cilju prevencije obolijevanja svi treba da se pridržavaju jednostavnih pravila lične higijene, prije svega ruku, ali i higijene životnog i radnog prostora.

Posebno je značajna mjera društvenog distanciranja.

"Iskustva zemalja koje su se izborile ili se još bore sa ovom pošasti uče nas da je izbjegavanje kontakata dalo najboje rezultate i spriječilo širenje zaraze", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja savjetuju građanima da se brinu o svom zdravlju i zaštite druge pridržavajući se ovog pravila.

Ostani doma!

"Apel u ciju očuvanja zdravlja poslale su i naše poznate ličnosti. U ime zdravstvenog sistema, svima njima- Hvala!

Budimo zajedno u ovome- #ostanidoma", zaključuje Ministarstvo zdravlja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.