Vuković: Zbog cijena parkinga, građani se parkiraju na trotoaru
Vuković, foto: DCG

Vuković: Zbog cijena parkinga, građani se parkiraju na trotoaru

Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Branko Vuković saopštio je kako se zbog stalnog povećanja cijena parking, dešava se da se građani parkiraju na ulicama i trotoarima, zato bi, kako on smatra, zadatak odgovorne gradske uprave bio rasterećenje saobraćaja oslobađanjem više parkinga ili određivanjem pristupačnih cijena koje su usklađene sa standardom građana.

“Poznato je da se Podgorica već odavno suočava sa ozbiljnim deficitom parking mjesta. Međutim, u poslovima upravljanja javnim prostorom, totalna je nepoznanica da se taj problem može riješiti tako što će se na dva parkinga u Bloku koja su bila rasterećenje za ovaj dio grada, postaviti nove naplatne rampe”, navodi Vuković.

On ističe das u sada ti parkinzi poluprazni, ali su su zato ulice i pješački trotoari puni automobila.

“To se, naravno, događa jer Podgoričani ne mogu sebi da priušte nametnute cijene parkinga, koje se stalno povećavaju. U ambijentu u kome su parkinge već zamijenile ulice i trotoari jer građani, zbog nemogućnosti da plate parking, traže alternativu, mi dobijamo nove, veće cijene za parking usluge”, kazao je Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.